Vektstenger

Viser alle 6 resultater

Alle våre vektstenger passer med 50/51mm vektskiver, altså olympisk standard. Den mest brukte olympiske vektstangen er 220cm lengde, med en egenvekt på 20kg (45lbs). Andre alternative vektstenger er 185cm/15kg som passer bedre til hjemmetrening hvor det ofte kan være litt trangt. Kjøper du en vektstang fra oss følger det alltid med 1 par fjærlåser per stang.

Les mer om vektstenger

En olympisk vektstang er bygget opp på flere ulike måter, og dette gir den ulike egenskaper. Det er nok fler forskjeller fra en vektstang til en annen enn de fleste er klar over. En finner olympiske vektstenger som koster flere tusen kroner, og andre helt ned til rundt tusenlappen. Det er selvfølgelig flere grunner som gjør at prisene varierer så mye, og under har vi laget en liste som viser noen essensielle forskjeller.

  • Rimeligere vektstenger tåler mindre belastning, bøyes lettere og forblir ofte bøyd. De fleste stenger skal ha litt fleksjon i seg, men de skal også ha egenskapen til å rette seg ut igjen etter bruk.
  • Endestykkene, såkalte «sleeves» der vektskivene sitter, bør rotere fritt fra selve stangen. Dette er for at kraften fra vektene kan forbli nøytrale og ikke er «bindt opp» til en stang hvor de ville rotert med selve stangen og dermed tilføyd ekstra moment til løfterens hender og håndledd.
  • Ulike typer lagre og foringer er nødvendig for at endestykkene skal kunne rotere rundt stangen. Typisk brukt på rimeligere stenger: foringer laget av messing eller bronse, og som regel kun en foring per side.
  • Typisk brukt på en litt dyrere vektstang: kulelagre eller nålelagre, hvor nålelagre er det klart beste. En grei huskeregel er jo flere lagre det er, jo bedre roterer endestykkene.
  • Ulike vektstenger kommer med ulik grad av serratering. Dvs hvor ru eller riflete overflaten er der man griper stangen. Noen foretrekker mye serratering, andre litt mindre. En får bedre grep med hard serratering, men dermed også økt risiko for å skade huden under øvelsen.